Juniorhold 11-14 år

Juniorhold

Dette hold er for de lidt større børn og juniorer i alderen 11 til 14 år.
Fælles for begge børne- og juniorhold er at børnene gennem træningen får styrket deres motorik, kondition, balance, hjerne-krop koordination og styrke. De får større selvtillid og tiltro til egne evner.
Der vil altid være to instruktører til stede, så der er større mulighed for at give differentieret undervisning, når det er nødvendigt.
 
Når børnene fylder 11 år, rykker de op på juniorholdet, hvor træningen foregår med mere tempo, teknik, og styrke. En del af træningen vil fortsat være forskellige kamplege, som indeholder motoriske eller tekniske elementer fra karate. Tekniktræningen foregår på et højere niveau end for de mindste - der bliver trænet flere og mere komplicerede teknikker.

Alle træninger er bygget op på samme måde, så børnene kan genkende strukturen, men indholdet er forskelligt:
Opvarmning med forskellige lege og øvelser,
Basis: Teknikkerne finpudses, så de kommer ind på rygraden, og de bliver udført med den nødvendige effekt og kontrol.
Kata: Man laver (forskellige) bestemte serier af forsvar mod angreb. Der trænes med eller uden makker.
Sabaki (kampkontrol): Man lærer at bruge de rigtige forsvar mod forskellige angreb og at positionere sig fordelagtigt i forhold til modstanderen.
Kondition/styrke: Bedre kondition og styrke giver mere overskud til at deltage i træningen.
 
Stævner
Vi deltager i 4-6 stævner om året. Op mod stævnerne bliver en del af træningen målrettet mod stævnedeltagelse. Det er instruktøren, der vurderer, om eleven er klar til at deltage i et stævne, men det er op til den enkelte elev, om man ønsker at stille op. Det er ikke et krav - blot et tilbud til de konkurrencemindede. Til nogle stævner kan man deltage som 6-årig - ved andre skal man være lidt ældre. Der er altid en instruktør fra børneholdet med ved stævnerne.
Juniorholdet træner onsdage kl. 16:30-18:00